De eerste 1000 dagen

Workshop voeding tijdens zwangerschap en infosessie Voeding bij het jonge kind

Je zwangerschap is een prachtige en bijzondere periode waarin je een unieke verbinding met je kindje beleeft. Als aanstaande moeder wil je je kindje graag het allerbeste geven en dat begint bij goed voor jezelf zorgen! Na de bespreking van de aandachtspunten in je voeding en tips gaan we praktisch aan de slag en maken we een gezonde smoothie vol voedingsstoffen voor jullie 2.
Na de infosessie krijg je gezonde recepten. Daarnaast krijg je een boekje mee vol voedingstips en leuke recepten, die je met je kleine chef kan maken en op smullen. Na de infosessie heb je de mogelijkheid om een les zwangerschapsyoga te volgen in de Kern.

Een kind in de groei heeft een gevarieerde en gezonde voeding nodig om zich adequaat te kunnen ontwikkelen. Tijdens de eerste levensjaren ondergaat de voeding van het kind grote veranderingen: de voeding evolueert van uitsluitend moedermelk, naar de eerste voorzichtige hapjes, om te eindigen in een volledig vaste voeding samen met de rest van het gezin. Om goed te kunnen groeien en ontwikkelen is het van belang het kind gezond en gevarieerd te laten eten.
Maar hoe ziet dat er precies uit? Vanaf wanneer mag je welke voedingsmiddelen aanbieden, rekening houdend met o.a. de leeftijdsgebonden behoeften en motorische vaardigheden? En hoe doe je dat dan? In de praktijk is het niet altijd even makkelijk om je kleintje aan het eten te krijgen.
We bespreken niet alleen de behoeftes maar ook heel wat praktische tips rond het introduceren en overschakelen naar vaste voeding. Uiteraard kan je terecht met vragen rond bijkomende klachten, vragen of aandoeningen optreden waarbij advies van de diëtist noodzakelijk is: allergieën, maagdarmklachten, overgewicht, diabetes, vegetarisme, …